Ikke gøy.. med tap mot Gøy

Damelagets dobbelkamper denne helg startet med et trist tap mot et rutinert Gøy HK (27-33) og sluttet med et tap mot Oslo-Studentene (28-23)

Ikke gøy med tap mot Gøy

Vålerenga - Gøy HK 27-33

Undertegnende var selv tilstede og såg kampen mot Gøy lørdag, at damelaget ikke helt var på det nivå de vist så langt i treningskamper og NM var syntes allerede i starten av første omgang. Laget var hele tiden litt forsent inn i hver eneste situasjon hvilket rutinerte spillere fra Gøy såg og tok hver eneste sjanse de fikk fra både mulige og umulige plasser.

Første omgang var jevn, en del tekniske feil og en del feilvurderinger også framover men når det er sagt spiller damelaget en helt annen angreps håndball denne sesong enn forrige sesong. Konsekvensen av det og flere nye spillere som ikke spilt lenge sammen er at mye av fokus er framover og ikke bakover. Til tross for over 10 redninger fra både keepere (Ann og Lene) og fra hele laget i første omgang så gikk damene til pause med 16 mål i baken.

Trener Geir Hoff, som denne lørdag var selv på benken ga beskjed om hva som må til for å snu kampen. Det var forsvaret det handlet om.

Andre omgang startet bra men så plutselig gikk det galt igjen, Vålerenga fikk ikke tak på Gøy spillerne som virkelig hadde stang inn nesten hver eneste gang og Vålerenga hadde stang ut nesten hver eneste gang. I tillegg skyter Vålerenga keeperen til Gøy til verdens klasse.

Laget forsøkte med nesten alt, 6-0, 4-2 med frimerke og til slutt 3-3 forsvar men de fikk ikke tak på spillerne til Gøy som nesten scorete på alt i andre omgang.

Att damelaget er på riktig vei i angrepsspillet ser vi, selvfølgelig kan det bli enda bedre, hvilket det sannsynligvis vil bli allerede til kampen i morgen. Bakover så må laget bli bedre hvis de vil kjempe om en opprykksplass. For at laget har kvaliteter er det ikke noe tvil om, det gjelder bare å få samtlige på samme nivå... i en og samme kamp... og det kommer.

I morgen spiller damelaget mot Oslo-Studentene kl. 13.00 i Domus Athletica. Også en meget tøff kamp da motstander laget også har flere tidligere elitespillere og rutinerte spillere.

Avsluttet helgen med enda et tap

Det ble en tung avslutning av helgen for damelaget, da de også gikk på et tap mot Oslo-Studentene. En jevn kamp hvor laget spilte bra men fikk det ikke til på slutten og Oslo-Studentene kunde dra ifra, når både forsvarsspillet og keeperspillet ikke fungerte.

En bittersmak på sesongsåpningen som forhåpentligvis gjør at damelaget høyer nivået både på trening og kamp