Historisk for Vålerengas Gutter 16

For første gang har et guttelag fra Vålerenga håndball kvalifisert seg til Bringserien - et nasjonalt seriespill for 16-åringer som konkurrerer på det høyeste nivået før regionslag og aldersbestemte landslagsspill.

Målet for Vålerenga er intet mindre enn å være byens beste håndballklubb, og guttehåndballen er en viktig del av dette. "Å beholde ungdom i idretten er det viktigste. Vi vil være en klubb som gir fellesskap og tilhørighet. Vi ønsker å ta ansvaret for at Oslo skal være en håndballby", sier Adrian Salihu, sportslig leder i Vålerenga Håndball.

Endelig Bring
I hele Vålerenga Håndballs historie har kun to andre lag kvalifisert seg til Bringserien (Jenter 94 og Jenter 95 kvalifiserte seg i 2010/11 og i 2011/12). Nå får gutta endelig sjansen til å prøve seg i den nasjonale serien.

Søndag den 11. november tok Vålerengas Gutter 16 imot Rygge og Selbu i Jordalhallen. "Jeg tror og håper lagene som besøkte oss kjente seg velkomne til klubben vår og byen vår", sier Oskar Edholm Straith, kaptein på laget.

Vålerenga spilte uavgjort mot Selbu (22-22), men tok en solid seier over HK Rygge (29-23) senere på dagen.

Øst og vest forenes på Vålerenga
Vålerenga Gutter 16 består av spillere fra flere områder i byen, både fra øst og vest. Gutta brenner for håndball og viste med arrangementet i Jordalhallen at Vålerenga er en inkluderende klubb. "Med spillere fra flere klubber bidrar vi til et bedre Oslo hvor øst-vest og svart-hvitt ikke får dominere", sier Adrian Salihu som også er trener for Gutter 16.

Satsingen støttes av Vålerengas hovedsponsor, Noroff: “Vi har valgt å støtte Vålerenga fordi dette er en klubb som virkelig satser på å bygge opp håndballen i Oslo", sier Trym Skeie . "Vi merker oss den positive innsatsen for jente- og guttehåndballen og er opptatt av Vålerenga som breddeklubb med inkluderende og antirasistisk profil."

Hilsen fra Anders Krystad
Med på veien har gutta fått hilsen fra en kjent VIF-supporter som også er lidenskapelig opptatt av inkludering, nemlig Anders Krystad: "Ok, jeg bor kanskje 10.000 km unna her i Vietnam, men jeg følger sjølsagt med. Dette er flott prestert av gutta."

Bringserien Gutter 16 arrangeres med 36 deltakende lag som fordeles i tre avdelinger med 12 lag i hver avdeling. Disse spiller seriespill over fire runder. De fire best plasserte lagene i hver avdeling etter endt seriespill, går til nasjonalt sluttspill.

Neste runde for Vålerenga Gutter 16 foregår i Trondheim den 8. og 9. desember hvor de møter ROS, Holmestrand og Charlottenlund.

Vi ønsker gutta lykke til!

Fotograf: Sanderød, HK Rygge

Tilbud

Aktuelt

Håndballskole flyer

Støtt klubben!

Grasrotandelen logo

Ved å tilknytte Vålerenga håndball som din
grasrotmottaker, vil vi få 7 prosent av alt du 
spiller for hos Norsk Tipping.

Tilknytt deg med vårt organisasjonsnummer: 
Send GRASROTANDELEN 979661711 til 2020 
(SMS-tjenesten er gratis).

 

Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift