Nesten mot Follo

Et heltent Enga møtte opp i STIL-arena med mål om en god prestasjon i 60 min. Follo gikk inn i kampen med et favorittstempel, ettersom laget er på skuddhold til en av opprykksplassene til eliteserien. Follo har på papiret et lag som bør ligge topp tre i divisjonen, om de gjør det eller ikke, får tiden vise. Gutta våre skulle uansett gi dem kamp i dagens oppgjør.

Follo - Vålerenga 27-20 (12-11)


Det holdt nesten for gutta fra Oslo. For etter å ha ledet stort sett hele førsteomgang, havnet man målet bak rett før hvilen. I førsteomgang stod spesielt Henrik Petersen frem i det offensive spillet, Fredrik Jakobsen hadde en haug av kvalifiserte redninger og Jonathan Berens styrte spillet både fremover og bakover. Enga så ut som et lag som virkelig var klare for å ta poeng i dag. Victor Leversen leverte også en meget solid jobb på linje, som gjorde at Follo la om fra 4-2 til 6-0-forsvar rett før hvilen. Det er ikke mange ukene siden Nøtterøy ble smadret av dette beryktede forsvaret, som Enga brukte en snau halvtime på å utmanøvrere.

Dessverre holder ikke den tynne stallen til Enga, som forøvrig også pådrar seg en skade på Jakob Gjøen i andreomgang. Med Joakim Z. Gjengstø ute med en treningskade og Snorre Grading i opptreningsfasen, ble 60 minutter vanskelig mot Follo. Likevel leverer guttene en prestasjon man skal ta med seg hjem, for Follo brukte lang tid på å hale i land seieren mot våre gutter. Scott Helmundsen står en mesterlig andreomgang og er med på å bidra til at håpet om poeng er tilstede i over 50 minutter. Med redusering til 20-17 i det 51.spilleminutt var gutta fremdeles inne i kampen. Dessverre ryker man på en utvisning og Follo klarer å dra i land seieren til slutt. Likevel kan vi ta med oss mye positivt fra dagens oppgjør. Med skadehistorikken i gruppa, er det veldig gledelig at Karl Kibur er tilbake fra et langt skademareritt, og spiller nesten 50 minutter i dagens kamp. Med tanke på de siste tunge sesongene, der han stort sett har har sett på gutta fra tribunen, er det veldig gledelig med gjennsynet på banen. Nyervervelsen før denne sesongen, Iver Stølen får også vist seg frem i større grad, og er med å avlaster Henrik Petersen. Med denne innsatsen og det defensive fokuset, lukter det sesongens første to-poeng allerede mot TIF Viking fra Bergen.

Vi gleder oss, og håper på en fullsatt Jordalhall søndag, 24.11 klokken 16:00

 

Vålerengas lag: Henrik Petersen (6), Jonathan Berens, (4), Jakob Gjøen (3), Victor Leversen (2), Karl Kibur (2), Iver Stølen (1), Jonas Harlem (1), Kristian Hansen (1), Mads Møldrup, Marius Bråthen, Mikael Hansen, Fredrik, Jakobsen, Vetle Tjørswaag, Scott Helmundsen.

Vålerengas beste spiller: Scott Helmundsen.
Follos beste spiller: Vladan Abrmovic.

Dommere: Ane Duun Strømsborg, Marte Leveraas.
Tilskuere: 272. 

 

Utvisninger Vålerenga: 3x2min.
Utvisninger Follo: 2x2min.
 

Tekst: Adrian Salihu

Foto: Tor Solstad

Tilbud

Aktuelt

Håndballskole flyer

Støtt klubben!

Grasrotandelen logo

Ved å tilknytte Vålerenga håndball som din
grasrotmottaker, vil vi få 7 prosent av alt du 
spiller for hos Norsk Tipping.

Tilknytt deg med vårt organisasjonsnummer: 
Send GRASROTANDELEN 979661711 til 2020 
(SMS-tjenesten er gratis).

 

Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift