Damer C godt i gang med det nye året

Damer C har blitt et populært studentlag, med Linda Mari Sarucco ved kapteinsroret har laget virkelig fått fart på sakene.

Damer C var nyoppstartet forrige sesong. Målet med laget var å gi et spilltilbud til våre egne J2001, og samtidig inkludere enda flere inn i Vålerenga familien. Vi ønsket samtidig å appelere til enda flere studenter og jenter som ønsker å drive med håndball på hobbynivå. Laget hadde 4 spillere sommeren 2017, men en aktiv rekrutteringskampanje og masse hjelp fra Damer B, klarte vi å stable sammen et lag til seriestart. Frida Wannebo som var kaptein i debuten til laget, styrte laget med stålkontroll. Hun bidro til en inkluderende gruppe med masse håndballglede. Gjennom sesongen ble laget mer og mer populære og spillere strømmet til. Samtidig som flere jenter ble rekrutert inn i Vålerenga-familien, presterte laget bare bedre og bedre i løpet av sesongen. Så godt at laget vant seriemesterskapet i 6.divisjon og sikret opprykk allerede i sesong 1. 

Denne sesongen har enda flere jenter strømmet til laget, samtidig som noen har tatt en pause. Av våre egne J2001 er noen utenlands på utveksling, mens andre har valgt å satse på skole hjemme. Malin Brubak Nordli er fremdeles med og representerer laget som gjennom en lang periode var det eldste jentelaget i klubben. Denne sesongen ledes laget av den Dan Roman, som virkelig har fått fart på sakene. Vi har tatt en prat med sesongens kaptein Linda Mari Sarucco, som er et nytt tilskudd i familien, om debutsesongen i 5.divisjon og tanker inn i det nye året. 

Hvordan synes du første halvdel av sesongen har vært? 
- Første halvdel av sesongen har vært utrolig spennende, med mange jevne kamper. Vi ser at vi har vokst veldig fra første kamp, til der vi er nå. Med tankte på alle nye jentene som kom inn før sesongen, gleder vi oss masse til fortsettelsen. 

Hvem på laget har utmerket seg mest i 2018?
- Marit Helen Voldsund er den som har utmerket seg mest for oss før jul. Hun er utrolig sterk i forsvar, tiltross for høyden sin (156cm). Hun tar de høyeste og største spillerne som en kjempe. I angrep er hun lynraskt oppe som ving, og klarer å putte fra alle mulige vinkler. 

Hva er de tre største styrkene til laget?
- Vi er en ordentlig Inkluderende gjeng. Alldisidige, med tanke at vi ofte må trå til på spilleplasser vi ikke vanlig vis spiller på. Videre er vi en gjeng med Arbeidsjern med på stå-på-vilje.

Hva er målsetningen deres i siste halvdel av sesongen?
- Målsetningen vår for 2019 er å havne på øvre halvdel av tabellen og fortsette den gode trenden vi er i gang med. 

Hvem ser du for deg blomstrer mest i 2019?
- I 2019 ser jeg for meg Ylva Malerød, som er vårt siste tilskudd på backlinja, som har allerede vist seg fra sin beste side, kommer til å blomstre ordentlig. Første kampen i år puttet hun 7 mål og er solid ressurs på laget. 

Hvilke råd vil du gi studenter som kommer til Oslo og er usikre på om de skal fortsette med håndball?
-Det er absolutt ingenting å tvile på! Håndball og idrett generelt er en fantastisk måte å bli kjent med området og få nye venner og bekjentskaper. Jeg gjorde dette selv da jeg flyttet til Oslo, og fem år senere synes jeg fremdeles det er like gøy. Kom innom på en trening og prøv. 

Tilbud

Aktuelt

Håndballskole flyer

Støtt klubben!

Grasrotandelen logo

Ved å tilknytte Vålerenga håndball som din
grasrotmottaker, vil vi få 7 prosent av alt du 
spiller for hos Norsk Tipping.

Tilknytt deg med vårt organisasjonsnummer: 
Send GRASROTANDELEN 979661711 til 2020 
(SMS-tjenesten er gratis).

 

Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift