Herrelaget så ut som et topplag

Spennende til siste sekund mot Follo, ender likevel i nok en smultring i en kamp hvor gutta hadde fortjent bedre.

Herrelaget hadde bestemt seg for å gi Follo ordentlig kamp fra start. Forrige oppgjør mellom lagene endte i en 27-20 seier, der Enga hadde kontakt i 50 minutter. Styrkeforholdet mellom lagene den gang, viste at vi på en god dag absolutt har mulighet til å hente poeng mot Follo. Bortelaget som før dagens kamp fremdeles kjemper om den siste opprykksplassen til Eliteserien, hadde nok neppe ventet at Enga skulle holde enda lenger enn sist.  Våre gutter hadde derimot bestemt seg for å ikke gi ved dørene, her skulle hver ball vinnes. 

Førsteomgang startet bra, selv om Follo scoret det første målet i kampen, var det vi som hadde kontrollen. 0-1, ble til 3-1 og derifra fulgte lagene hverandre til det 22.spilleminutt hvor stillingen var 16-14. De siste minuttene i førsteomgang, fikk Enga to redninger, som skulle vise seg å bli viktige. Gutta stod frem fremover på banen, satte inn sine muligheter, og kunne gå til pause på stillingen 20-16! Kun to ganger tidligere denne sesongen har vi ledet etter førsteomgang, og vi må faktisk helt tilbake til serieåpningen mot Herulf for å finne en like stor ledelse etter de første 30.minuttene. Her fikk publikum virkelig noe å glede seg over. 

Annenomgang starter på verst mulige måte. Om Folloguttene trengte en pause, eller om pausepraten vekket bortelaget, var det uansett et helt annet motstanderlag som møtte på banen i 2.omgang. 20-16 ledelse, ble til 21-26 underlege på 10 minutter. Da tenkte nok mange i hallen at den berømte spikeren i kista var satt, men våre gutter våknet opp igjen. Noen tekniske feil fra Follo og tre mål på rad fra Enga, gjorde at det var kontakt før de siste 10 minuttene. Follo var fremdeles to mål foran, men vi skulle få muligheter... Flere av de... Dessverre  sløser vi vekk to overtallsmuligheter i ankomsten, der samme Follospiller ikke løper hjem. I samme periode brenner vi også et straffekast. Likevel setter Jonas Harlem inn 31-32 med to minutter igjen på klokka. Da bestemmer dommerne seg for å gi vekk sesongens billigste straffekast til motstanderlaget, der Karl Kibur setter en fantastisk takling, så langt unna 6m, at oss nærsynte på tribunen ikke engang mistenker at straffekast kan være mulig å blåse. Dessverre er dagens to kampledere uenige og blåser straffe og redder to poeng til bortelaget i samme slengen. Vi brenner enda en straffe like før slutt, før Follo får sette inn en gratisball i mål. 32-35, mot en opprykkskandidat er absolutt ikke noe å være missfornøyd med, men her hadde minst et poeng vært fortjent. 

Vi gratulerer Follo med seieren, og ønsker de lykke til videre i sesonginnspurten. 
Våre gutter spiller sesongens nest siste kamp, neste onsdag, mot Vikting TIF i Bergen, med kampstart 17:30. 

Vålerenga - Follo 32-35 (20-16)
Dommere: Magnus Tyrdal, Fredrik Thorsen Ervik.
Tilskure: 220
Delegat: May-Liss Lindøe
Vålerenga 8x2min 
Follo 4X2min.
BB Vålerenga: Henrik B.Petersen 8mål 
BB Follo: Martin Lysdal Hansen  9mål 

Engas lag: Karl Kibur(6), Jonathan Berens(1), Jonas T. Harlem(5), Mikael Hansen(1), Philip Gustav Aursnes, Fredrik Kolstad Jakobsen, Snorre Grading(2), Jakob Gjøen(4), Marius Galetic, Victor Leversen(2), Vetle Tjørswaag(3), Henrik B. Petersen(8), Scott-Henrik Helmundsen, Thomas B. Andersen, 

Tilbud

Aktuelt

Håndballskole flyer

Støtt klubben!

Grasrotandelen logo

Ved å tilknytte Vålerenga håndball som din
grasrotmottaker, vil vi få 7 prosent av alt du 
spiller for hos Norsk Tipping.

Tilknytt deg med vårt organisasjonsnummer: 
Send GRASROTANDELEN 979661711 til 2020 
(SMS-tjenesten er gratis).

 

Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift