To gutter fra 03-laget med i delfinalen av Klassequizen 2019

TV-opptreden og PW-cup ble kombinert på samme dag.

Våre to gutter fra 2003-kullet Alexander Marks og Bror Glad-Gjernes, representerte Øraker skole og Oslo under det prestisjefylte NRK-programmet Klassequizen. Guttene som begge bor på Ullern, har vært en del av klubben vår, siden samarbeidet med Ullern Håndball kom i gang for to sesonger siden. Laget deres spiller i rosa drakter og er et samarbeid mellom Vålerenga og Ullern for å ha et tilbud til gutter som vil drive med håndball. Tidligere var også Njård og Bygdø Monolitten med og laget blir kalt for Vålerenga-Oslo-S. Begge guttene er jevnlig å se i Jordalhallen, der de trener og spiller kamper. 

 

 

Innspillingen av Klassequizen 2019, var samme dag som laget spilte åpningskampen i PW-cup. For Alexander Marks, ble det en hektisk dag der det bare var å hive seg rundt etter innspillingen, og komme seg på toget til Larvik, der laget spilte åpningskampen i PW-cup 2019. (Som forrøvrig laget vant mot Larvik-Turn). Klassequizen har blitt arrangerert hele 6 ganger tidligere. Hvert lag består av 3 deltagere fra samme skole, der begge kjønn må være representert. I årets utgave var hele 544 skoler fra hele landet påmeldt. Innledningsvis drar NRK rundt til alle skolene, der lagene blir stilt spørsmål som sendes direkte på NRK P1. De to beste lagene fra hvert fylke, går deretter videre til delfinaler, som blir sendt på NRK. Her konkurrer 36 lag fordelt på 4 delfinaler om å bli top 2, for så å kvalifisere seg til den store finalen, og være med å kjempe om å vinne den jeve tittelen. 

Våre gutter ble altså top 2 i Oslo, og fikk med det representere Oslo i delfinalen, der de absolutt ikke gjorde seg bort. Etter de innledende rundene, hadde lagene fått spørsmål med hovedvekt i pensum i 10.klasse, politikk, hendelser i verden, TV-serier fra 10 år tilbake i tid, sportsspørsmål og dagsaktuell musikk. Guttene gjorde det så bra at laget kom på andreplass med 49 poeng, kun slått av Hop oppvekstun skole fra Hordaland. Dermed var de klare for finaleløypa, der tre lag kjempet om de to finalebillettene. 


I finaleløypa, gikk det dessverre ikke like bra med laget. Vadsø ungdomsskole fra Finnmark og Hop oppveksttun skole fra Hordaland tok de to finaleplassene. Tiden til Øraker var heller ikke god nok for å få den siste "lucky-loser" plassen. Alt i alt er dette utrolig godt prestert og gøy. Vi gratulerer guttene med en kjempeprestasjon i deres første TV-opptreden. 

Heia Enga. 

Tilbud

Aktuelt

Håndballskole flyer

Støtt klubben!

Grasrotandelen logo

Ved å tilknytte Vålerenga håndball som din
grasrotmottaker, vil vi få 7 prosent av alt du 
spiller for hos Norsk Tipping.

Tilknytt deg med vårt organisasjonsnummer: 
Send GRASROTANDELEN 979661711 til 2020 
(SMS-tjenesten er gratis).

 

Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift