Treningshelg i Sverige for G18

Dobbeltkamp mot Aranäs fra Kungsbacka, ga mye nyttig trening og erfaring inn mot sesongstart.

 

I helgen bar turen til Sverige og Kungsbacka, der Aranäs sitt G18-lag var motstander gjennom dobbeltkamp fredag og lørdag. Vårt G18-lag dro ned med 16 spillere og 2 trenere. Oppmøtetidspunktet var klokken 07:00 fredag morgen på Oslo Bussterminal. Likevel var det kun undertegnede som møtte opp 45 sekunder etter oppmøtetid. Avvreise 07:20  med destinasjon Gøteborg, som var første etappe av den totalt 5 timer lange turen. Vi tok med oss lykkeønskinger fra bussjåføren i bagasjen, før vi tok fatt på etappe to av turen. Da ventet lokaltog til Kungsbacka. En halvtime sør for Gøteborg, i en liten bygd ligger et av Sveriges beste håndballmiljø. Klubben HK Aranäs er verdens nest største Håndballklubb!. Kun slått av "storebror" Sävehof fra Gøteborg. 

 

Etter en lang reise, dro laget direkte til hallen for å gjennomføre 1.økt. Fokus på denne økten var å få reisen ut av kroppen, og få inn ordentlig god stemning inn i troppen. Mye lek og morro, ble avsluttet med spilltrening og terping inn mot match. Slike økter er utrolig nyttige for å få inn selvtillig i gruppa, samtidig som man får trening inn mot sesongens bortekamper. Det er alltid annerledes å spille kamp med en reise i kroppen. Guttene viste mye glede gjennom økten, og fikk fort ut den lange reisen ut av kroppen.

       
 

Årets sesongoppkjøring for G18 er på mange måter annerledes enn det laget har gjort tidligere. Egentreningsperioden har vært tøffere og bedre gjennomført enn tidligere sesonger, samtidig som oppstart på fellestreninger var en uke tidligere denne sesongen. Guttene er ikke meldt på noen cuper, derimot skal laget gjennom 5 treningskamper og 3 tøffe NM20-kamper før Lerøykvalifiseringen braker løs lørdag 31.August i Jordalhallen. Årets treningsmotstandere er alle håndplukket til å kunne gi best mulig matching frem mot en sesong der det venter mange tøffe kamper. Kampene mot Aranäs er første ledd i å spisse formen inn mot seriestart, og hovedfokus denne helgen var å kjenne på nivået igjen, samtidig som alle skulle komme inn i varmen. "Vi har troa på at tøff matching i oppkjøringen, vil gjøre oss bedre forberedt inn mot en sesong, der de fleste lagene er både eldre og mer erfarne enn oss." - Robin Hattestad, Trener G18 
Deretter ventet første match mot HK Aranäs. Laget kom på 3.plass i SM i fjorårssesongen og er å regne som et av de aller beste lagene i Sverige. Begge kamper ble spilt over 2x30min, mens guttene til vanlig spiller 2x25 i seriespill. 

HK Aranäs - Vålerenga 37-23 (17-11)  
Et meget duellsterkt hjemmelag tar føringen i kampen, og beholder den gjennom hele kampen. Vi bruker kampen til å variere i spillet vårt. Alle spillere får rikelig med spilletid, og kampen bærer preg av at vi ruller på spillerplasser og ønsker å få alle inn i varmen. Blir dessverre for mange bomskudd fremover, og lite duellstyrke bakover, men utrolig viktig trening såpass tidlig i sesongen. Mange som glimtrer til og viser at det bor mye i gutta. 

Lørdag ble det gjennomført en treningsøkt på morgenen, innen kamp 2. Der var hovedfokus å få dratt opp tempoet i ankomstspillet. Samtidig fikk vi også terpet en del på det offensive spillet vårt og øvd inn et par varianter vi ønsket å teste i den kommende kampen. 

    

    HK Aranäs - Vålerenga 40-33 (20-19) 
I motsetning til fredagens kamp, er det vi som tar føringen i kampen og leder mesteparten av førsteomgang. Vi skrur opp tempoet i kampen 3-4 hakk opp fra fredagens kamp. Et par misbrukte 100% sjanser mot slutten av 1.omgang gjør at hjemmelaget leder med et til pause. Absolutt mye bra fremover å ta med seg fra denne omgangen. Bakover glipper vi en del i det offensive forsvarsspillet, samtidig som begge lag blir spillende mesteparten av kampen i undertall. Andreomgang brukes til å teste enda mer i spillet vårt. Spennende å se hvor mange elementer vi klarer å utvikle i spillet de kommende ukene. Vi fikk testet og prøvd masse, mot topp motstand.

 

Alt i alt, er helgen gjennomført med masse positivitet og glede. Selv om det ble to tap, er hele gruppa klar over at dette fremdeles er tidlig i oppkjøringen, der vi skal tørre å utvikle spillet vårt enda mer. Allerede tirsdag morgen drar laget til Larvik, der den årlige treningsleiren vil finne sted. Der venter det tøffe økter, treningskamper og mye arbeid utenfor banen, som vil resultere i at vi kommer enda flere steg nærmere formen. 

Foto: Jesper U. Haug 

     
 

Tilbud

Aktuelt

Håndballskole flyer

Støtt klubben!

Grasrotandelen logo

Ved å tilknytte Vålerenga håndball som din
grasrotmottaker, vil vi få 7 prosent av alt du 
spiller for hos Norsk Tipping.

Tilknytt deg med vårt organisasjonsnummer: 
Send GRASROTANDELEN 979661711 til 2020 
(SMS-tjenesten er gratis).

 

Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift