G18 kvalifisert for Lerøyserien 2019/20

for 2.gang i historien er Vålerenga kvalifisert for den prestisjefylte nasjonale serien for juniorer!

Vi må helt tilbake til sesongen 2013/14, da 95/96-kullet vårt kvalifiserte seg for denne serien, for å finne første ,og før nå eneste gang vi har kvalifisert for Lerøyserien. Etter en tøff første kvalifiseringrunde hjemme i Jordalhallen, måtte årets Enga-utgave ut i en ny kvalifiseringsomgang i Bergen og Framohallen. Der ventet hjemmelaget FyllingenKolbotn og ROS fra Drammensområdet. Hjemmelaget vant Bringserien (for 16-åringer) foregående sesong og var i forkant tippet som den store favoritten. ROS deltok i fjorårets utgave av Lerøyserien og har et lag bestående av spillere født i 2001, mens Kolbotn har forsterket laget foran sesongen og er et rent 2001 lag. Vi stilte med kun to spillere født i 2001, mens den resterende troppen bestod av spillere født i 2002. Derfor var både guttene og trenerteam spente på nivået i helgen. 

Våre gutter har hatt en lang og hard sesongoppkjøring, der målet har vært kvalifikasjon til Lerøyserien. Det sikret laget i helgen, etter tre ordentlig tøffe og spennende kamper. Allerede i den første kampen merket laget at det kom til å stå på margninger. ROS kom best i gang i kampen, og tok ledelsen fra start. Etter noen justeringer i forsvar, tok vi initiativet i kampen og gikk til pause med en tremålsledelse 14-11. Andreomgang begynte slik den første gjorde. ROS tok på ny initiativet i kampen, og tremålsledelsen ble fort spist opp, da de igjen gikk opp i ledelsen. Etter en timeout halveis i 2.andreomgang våknet guttene, og meldte seg på igjen i kampen. På stillingen 24-24 med et minutt igjen å spille, kom vi til en stor mulighet som ROS-keeperen dessverre reddet. Guttene klarte likevel å holde tett i det siste forsvaret og dro i land et poeng i kamp 1. Tomas Muligtahn ble kåret til Vålerengas beste spiller i kampen, og var ordentlig god i de viktige periodene i kampen. Stemningen i garderoben var både lettet og skuffet. 

Inn i kamp 2 visste laget at Kolbotn både hadde fått lenger hvile, men også spart et par av nøkkelspillerne deres i åpningskampen mot Fyllingen. Denne kampen kom til å bli en nøkkelkamp. Med seier ville kvalifikasjonen være sikret innen søndagens kamp, mens et tap eller uavgjort vil kreve poeng mot Fyllingen på søndagen. Kolbotn tok tidlig føringen i kampen og lå foran med 5 mål midtveis i første omgang. Kolbotnspillerne spilte tøft og til tider langt utenfor hva som er tillatt på en håndballbane. Vi tok ut et frimerke på Simen Petersen, som resulterer i at Kolbotn kun scorer to mål i resten av omgangen. Samtidig som Kolbotn blir belønnet med to utvisninger i siste halvdel av omgangen, snur vi kampen og går til pause med en 12-10 ledelse. Slitne ben og slitne hoder blir enige om å gi alt i de siste 25.minuttene av kampen. Kolbotn fortsetter det tøffe spillet og spiser seg innpå tidlig i 2.omgang. De tar igjen føringen i kampen og er hele tiden på kanten til utvisninger. Guttene kjemper for hver eneste ball både fremover og bakover, som gjør at det er helt likt inn i de 2 siste minuttene av kampen. Da utvisningen til Kolbotn endelig kommer i 2.omgang, kontrollerer vi inn kampen til en etmålsseier. Kvalifikasjonen er sikret allerede på lørdag, og laget bryter ut i jubel. En ordentlig slitekamp, ender i en Lagsseier med stor L. 

Før søndagens kamp var begge lagene allerede sikret avansement. De møttes så sent som i mars, i gruppespillet i Bringsserien. Da vant Fyllingen 29-21, i en kamp hvor vi kjempet og holdt følge lenge, men Fyllingen dro i fra i 2.halvdel av 2.omgang. Denne kampen skulle Enga virkelig gi alt. Selv om Fyllingen tar ledelsen tidlig i kampen, så man at våre gutter var ordentlig tente i forsvar. Kombinert med en Vito Dryvang Lo Monaco i målet som virkelig hadde dagen mellom stengene, slapp vi bare inn 7 mål bakover i førsteomgan. Vi gikk til pause med en 9-7 ledelse. Mye å glede seg over i førsteomgang. Den andre omgangen ble like spennende som den første. Lagene fulgte hverandre tett hele veien. Med tre minutter igjen å spille ledet vi med et mål. Dessverre bommer vi på de to siste avslutningene våre, mens Fyllingen setter sine i mål, og drar i land en et-målsseier. Marius Galetic ble kåret til Vålerengas beste spiller i kampen og var en viktig faktor fremover i banen. Det kollektive forsvarsspillet, samt keeperspillet gjorde at vi hele tiden var inne i kampen mot så god motstand. 

En godt gjennomført helg ble kronet med kvalifikasjon til Lerøyserien, og første mål for laget denne sesongen er boks. 

Vi gratulerer guttene med en kjempeprestasjon og gleder oss til å følge laget videre denne sesongen. Når puljene for årets Lerøyserie er klare, vil man få svar på når hjemmearrangementet i Jordalhallen vil finne sted. Da vil vi igjen få oppleve å få noen av Norges beste lag på juniorsiden på besøk i Jordalhallen.   Vålerenga - ROS 24-24 (14-11)
Framohallen
Dommere: Helge Havneraas, Harry Stikkholmen
Utvisninger: Vålerenga 3x2min ROS 2x2min
Toppscorer ROS: Øyvind Hegge 8mål. 
Engas lag: Patrick Ceder, Phillip M. Mølmen 2, Haris Garcevic, Shayal Rizvi, Tommy P. Tunnsvoll, Tomas Muligtahn 9 BB, Simon Lødemel 5, Vegard H. Sund, Oskar E. Straith, Anton Furulund 1, Johannes G. Jonsson, Gard Gimse 3, Marius Galetic 4, Vito D. Lo Monaco, 


Kolbotn - Vålerenga 23-24 (10-12)
Framohallen
Dommere: Trond Inge Andal, Kjell Martin Gilleshammer
Utvisninger: Kolbotn 3x2min Vålerenga 1x2min
Toppscorer Kolbotn: Sander Engnes Værang 6 mål.
Engas lag: Patrick Ceder, Phillip M. Mølmen, Haris Garcevic, Shayal Rizvi, Tommy P. Tunnsvoll, Tomas Muligtahn 6, Simon Lødemel 1, Vegard H. Sund 2, Oskar E. Straith 3, Anton Furulund, Johannes G. Jonsson 1, Gard Gimse 5, Marius Galetic 6 BB, Vito D. Lo Monaco, 
 


Fyllingen - Vålerenga 19-18 (7-9)
Framohallen
Dommere: Helge Havneraas, Harry Stikkholmen,
Utvisninger: Fyllingen 3x2min Vålerenga 1x2min. 
Toppscorer Fyllingen: Sander Elgestad 7 mål. 
Engas lag: Patrick Ceder, Phillip M. Mølmen, Haris Garcevic, Shayal Rizvi, Tommy P. Tunnsvoll, Tomas Muligtahn 1, Simon Lødemel 3, Vegard H. Sund 2, Oskar E. Straith, Anton Furulund, Johannes G. Jonsson, Gard Gimse 3, Marius Galetic 9 BB, Vito D. Lo Monaco, 

Tilbud

Aktuelt

Håndballskole flyer

Støtt klubben!

Grasrotandelen logo

Ved å tilknytte Vålerenga håndball som din
grasrotmottaker, vil vi få 7 prosent av alt du 
spiller for hos Norsk Tipping.

Tilknytt deg med vårt organisasjonsnummer: 
Send GRASROTANDELEN 979661711 til 2020 
(SMS-tjenesten er gratis).

 

Sosiale medier

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift